biografia

elämä pähkinänkuoressa

Kuva: Erika Hokanson
Kuva: Erika Hokanson

PAULA ANTTILA – Laulun iloa ja newyorkilaisen tekemisen makua

Nykyään Suomen ja Amerikan kansalainen, Paula Anttila (ent. Jaakkola), on laulaja-laulunkirjoittaja, joka muutti New Yorkiin 2000-luvun vaihteessa opiskelemaan jazzlaulua New School Universityyn. Hän asui ja työskenteli kaupungissa 16 vuotta, jonka jälkeen vietti yhden vuoden Italiassa, Toscanassa. Helsingissä syntynyt ja kasvanut nainen opiskeli laulua ja pianonsoittoa Helsingin Pop/Jazz Konservatoriossa ja valmistui v. 1999 filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan etnomusikologia.

New Yorkin vuosien aikana Paula Anttila veti monia musiikkiprojekteja ja innostui myös laulunkirjoittamisesta. Alkuvuosina hän toimi itse perustamissaan kokoonpanoissa, kuten "Kaamos"-nimisessä popbändissä ja "Paula Jaakkola Jazz Quartetissa". Vuosien 2003-2010 aikana Paula kirjoitti ja sovitti lauluja suomalaishenkiselle maailmanmusiikkiyhtyeelle Kaikulle. Hän esiintyi ja teki kiertueita bändin kanssa USA:ssa, Kanadassa sekä Suomessa. Kaiku julkaisi kaksi CD-levyä. Vuosina 2009-2012 Paula veti SkanDivas -kabareetrioa kahden muun laulajan kanssa. Kolmikon teatraaliset musiikki-showt olivat New Yorkissa, West Villagen tunnetussa kabareeklubissa loppuunmyytyjä.

Vuonna 2012 Paula keskittyi singer-songwriter -uraansa. Hän lyöttäytyi yhteen suomalaisen tuottajamuusikon Ape Anttilan kanssa ja julkaisi New Yorkissa ensimmäisen soololevynsä "Holy" vuonna 2013. Omakustanne soi USA:n paikallisradioissa sekä jonkin verran myös Suomen radiokanavilla. 

Keikkailun ohella Paula esiintyi ja opetti viisi vuotta lasten rock-bändin "Songs For Seeds" kanssa sekä opetti yksityisesti laulua ja pianonsoittoa. Keväällä 2016 Paula asettui Suomeen, Lohjalle aviomiehensä Ape Anttilan kanssa. Suomessa Paula kehitteli yhteisen yrityksen Funky Monkey Clubin muskarikonseptia keväällä 2017 äitiysloman aikana, jolloin Paula aloitti pop/rock-tyylisten lastenlaulujen kirjoittamisen Apen kanssa. Tällä hetkellä Paula Anttila ohjaa muskareita, opettaa laulua ja pianoa yksityisesti ja ryhmissä sekä esiintyy laulusolistina tapahtumissa ja yksityisissä asiakastilaisuuksissa. Musiikin tekemisen lisäksi Paula ui, lenkkeilee, lukee ja pitää huolta 3-vuotiaasta pojastaan.